Новатор Сервис

VN:F [1.9.22_1171]
5.0 из 5 (голосов: 2)
Украина
Добавить отзыв Добавить зарплату ❤  Подписаться
Вы представитель компании?
Редактируйте страницу и отвечайте от имени компании.

На сегодняшний день наш центр прочно вошел в группу лидеров региона на рынке услуг по охране труда. В своей работе мы объединяем лучшие и проверенные методы с современными технологиями. Комплексный подход – основа нашей работы, поэтому с каждым днем мы охватываем все больше направлений своей деятельности, чтобы Вы могли удовлетворить максимум своих потребностей в сфере охраны труда.

Отзывы о работе в Новатор Сервис, зарплаты

  1. 1 мая 2021

    Повідомляємо, що в провадженні Другого апеляційного адміністративного суду перебуває справа за адміністративним позовом Лисенко Марини Ігорівни до Управління Держпраці, яку було звільнено за невідповідність державного службовця з займаної посади завідувача сектору документального забезпечення та контролю Управління Держпраці. Управління Держпраці вважає даний позов безпідставним та необгрунтованим, зокрема є факти перевищення Лисенко М.І. своїх повноважень під час виконання службових обов’язків та обгрунтування невідповідності займаної посади. Згідно із ст. 87 Закону України «Про Державну службу» (далі – Закон) підставами для припинення державної служби за ініціативою суб’єкта призначення є встановлення невідповідності державного службовця займаній посаді протягом строку випробування. Наразі судовий розгляд справи триває.
    Також відмічаємо, що під час сучасного розвитку держави та проведення реформ в органах державної влади проводиться реорганізація щодо покращення рівня державного управління. Не виключення є Управління Держпраці. З метою оптимізації, раціонального використання кадрів, підвищення ефективності при виконанні покладених наглядових, контрольних завдань і функцій відповідно до Положення про Управління Держпраці відбулась реорганізація структури Управління Держпраці. Зміни, переміщення на посади та звільнення службовців відбуваються виключно відповідно до Закону.

  2. 18 февраля 2021

    Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, [email protected], ЄДРПОУ: 34390710

    Р І Ш Е Н Н Я

    І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

    м. Харків

    21 грудня 2020 р.№ 520/5895/2020

    Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Полях Н.А., розглянувши в приміщенні суду в м. Харкові в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи адміністративну справу за позовною заявою Головного управління Держпраці у Харківській області (код ЄДРПОУ 39779919, вул. Алчевських, буд. 40, м. Харків, 61002) до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЦОП «Новатор-Сервіс» (код ЄДРПОУ 38158847, просп. Московський, буд. 118, м. Харків, 61068) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду,-

    В С Т А Н О В И В :

    Позивач — Головне управління Держпраці у Харківській області, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд:

    — застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЦОП «Новатор-Сервіс» (код ЄДРПОУ 38158847, 61068, м. Харків, проспект Московський, буд.118) до усунення порушень, шляхом зупинення виробництва (виготовлення), виконання робіт, експлуатації (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, а саме:

    1) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт із проведення атестації зварників;

    2) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці зварників;

    3) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення експертного обстеження машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки заявленого у дозволі №305.19.30 (дозвіл діє з 13 грудня 2019 року до 13 грудня 2024 року);

    4) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення технічного огляду, випробування машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки заявленого у дозволі №305.19.30 (дозвіл діє з 13 грудня 2019 року до 13 грудня 2024 року;

    5) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт підвищеної небезпеки із залученням начальника Лабораторії атестації зварників ОСОБА_1 ;

    6) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт на висоті понад 1,3 метра із залученням технічних експертів з промислової безпеки (Казначеєва І.Л., Пущін А.В., Сінько С.І., Авраменко А.С., Бейлик М.В., Вербовська І.В., Довнар О.Й., Корольов В.В., Лазебний І.В., Мозговий І.Ф., Першин Д.Г., ОСОБА_2 , Садовник А.С., Слободяник В.О., Федорчук Л.Р., Цурака Р.В., Челомбитько Є.М., ОСОБА_3 );

    7) заборонити суб`єкту господарювання виконання верхолазних робіт із залученням технічних експертів з промислової безпеки (Казначеєва І.Л., Пущін А.В., Сінько С.І., Авраменко А.С, Бейлик М.В., Вербовська І.В., Довнар О.Й., Корольов В.В., Лазебний І.В., Мозговий І.Ф., Першин Д.Г., ОСОБА_2 , Садовник А.С., Слободяник В.О., Федорчук Л.Р., Цурака Р.В., ОСОБА_4 , ОСОБА_3 );

    8) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт в замкнутому просторі (ємностях) із залученням технічних експертів з промислової безпеки (Казначеєва І.Л., Пущін А.В., Сінько С.І., Авраменко А.С., Бейлик М.В., Вербовська І.В., Довнар О.Й., Корольов В.В., Лазебний І.В., Мозговий І.Ф., Першин Д.Г., Рєпін К.Ю., Садовник А.С., Слободяник В.О., Федорчук Л.Р., Цурака Р.В., Челомбитько Є.М., Філоненко О.С.);

    9) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт із проведення експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єктів господарювання;

    10) заборонити експлуатацію мереж електропостачання виробничого приміщення, розташованого за адресою: Харківська обл., м. Харків, пр-т Московський, буд.118.

    В обґрунтування позову зазначив, що під час проведення планової перевірки Товариства з обмеженою відповідальністю «ЦОП «Новатор-Сервіс» (далі за текстом ТОВ «ЦОП «Новатор-Сервіс») виявлено 70 порушень нормативно-правових актів з охорони правці, з яких 25 на момент подання позову створюють загрозу життю та здоров`ю людей. На підставі викладеного просив задовольнити адміністративний позов в повному обсязі.

    Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 22.05.2020 р. було прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито спрощене провадження в адміністративній справі.

    Згідно проведеного повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями дану адміністративну справу 15.10.2020 року передано в провадження судді Полях Н.А.

    Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 19.10.2020 р. було прийнято до розгляду. Розгляд справи здійснюється в порядку спрощеного позовного провадження.

    Відповідно до ч. 2 ст. 35 КАС України, у разі зміни складу суду розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, визначених цим Кодексом.

    Копія ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду від 19.10.2020 р. була надіслана позивачу та отримана ним 30.10.2020 р.

    Копія ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду від 19.10.2020 р. була надіслана відповідачу та отримана ним 28.10.2020 р.

    В матеріалах справи міститься відзив на позовну заяву, в якому зазначено, що частина документів позивачем при перевірці не запитувалась, вони не були враховані при складанні акту, наразі відсутність вказаних порушень підтверджується відповідними документами, що були складені (датовані) раніше проведення перевірки (з 18.02.2020 р. по 24.02.2020 р.). Порушення 10-19, 26, 29, 31, 35, 69,70 акту усунені і станом на дату подання відзиву підстава звернення з позовом відпала. Позивач не зазначив в чому полягає загроза життю та здоров`ю людей чим це підтверджується, чим обґрунтовується застосування заходу реагування. На підставі викладеного просив відмовити у задоволенні адміністративного позову в повному обсязі.

    У додаткових поясненнях відповідач наголосив на відсутності доказів існування порушень, що створюють загрозу життю та здоров`ю людей. На підставі викладеного просив відмовити у задоволенні адміністративного позову в повному обсязі.

    В додаткових поясненнях по справі позивач наголосив на наявності порушень чинного законодавства у відповідача. На підставі викладеного просив задовольнити адміністративний позов в повному обсязі.

    Керуючись приписами ст.ст. 171, 257, 258 КАС України, суд зазначає, що розгляд позовної заяви здійснюється за правилами спрощеного позовного провадження.

    Згідно зі статтею 258 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

    Відповідно до приписів ч. 4 ст. 229 КАС України, оскільки розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи згідно із приписами ст. 258 КАС України, то фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

    Суд, повно виконавши процесуальний обов`язок зі збору доказів, перевіривши доводи сторін добутими доказами, дослідивши зібрані по справі докази в їх сукупності, проаналізувавши зміст належних норм матеріального і процесуального права, які врегульовують спірні правовідносини, виходить з таких підстав та мотивів.

    Судом встановлено, що ТОВ «ЦОП «Новатор-Сервіс» зареєстрований в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 06.05.2015 року (запис № 1 480 134 0000 066010). Основним видом діяльності є Державне управління загального характеру (код КВЕД 84.11) (т. 1 а.с. 15 16).

    Відповідно до повідомлення про проведення планової перевірки суб`єкта господарювання № 03.04-03/90 від 11.01.2020 р., направлення на проведення перевірки №03.04-03/716 від 14.02.2020 р. посадовими особами суб`єкта владних повноважень в період з 18.02.2020 р. по 24.02.2020 р. було проведено перевірку ТОВ «ЦОП «Новатор-Сервіс» (т. 1 а.с.17 21).

    За результатами перевірки було складено акт перевірки суб`єкта господарювання (виробничого об`єкта) №19-03-04-5123/0223 від 24.02.2020 року (т. 1 а.с. 22 31). Згідно із висновками акту №19-03-04-5123/0223 від 24.02.2020 року встановлено наявність у відповідача 70 порушень положень чинного законодавства.

    На підставі висновків, викладених в акті №19-03-04-5123/0223 від 24.02.2020 року посадовими особами Головного управління Держпраці у Харківській області складено припис №19-03-04-5123/0223-1013/5115 від 27.02.2020 р. з вимогою усунути 13 порушень, а саме:

    -не проведені регламентні роботи з опосвідчення стану безпеки електроустановок усунути до 27.03.2020 р.;

    -відсутні акти опосвідчення стану безпеки електроустановок усунути до 27.03.2020р.;

    -не затверджено Положення про енергетичну службу підприємства усунути до 27.03.2020 р.;

    -не виконуються організаційні заходи, що убезпечують працівників під час роботи в електроустановках, а саме: роботи на електрообладнанні не оформлюються нарядами або розпорядженнями усунути до 27.03.2020 р.;

    -відсутнє письмове розпорядження особи відповідальної за електрогосподарство, щодо системи нумерації нарядів, порядку їх реєстрації і зберігання усунути до 27.03.2020 р.;

    -відсутній під час перевірки список працівників, що мають право видавати наряд або розпорядження, бути керівником робіт, давати дозвіл на підготовку робочого місця, готувати робоче місце, бути допускачем, бути наглядачем усунути до 27.03.2020 р.;

    -відсутній під час перевірки затверджений перелік робіт, що виконуються за нарядами та розпорядженнями усунути до 27.03.2020 р.;

    -відсутній під час перевірки затверджений перелік робіт, які проводяться в порядку поточної експлуатації усунути до 27.03.2020 р.;

    -відсутній під час перевірки журнал обліку робіт за нарядами і розпорядженнями усунути до 27.03.2020 р.;

    -не розроблено систему технічного обслуговування і ремонту обладнання елетрогосподарства усунути до 27.03.2020 р.;

    -відсутній акт про розмежування електричних мереж за балансовою належністю і експлуатаційною відповідальністю усунути до 27.03.2020 р.;

    -не проведено перевірку спрацювання пристроїв захисту (автоматичних вимикачів) в мережі електропостачання приміщень, розташованих за адресою: Харківська обл., м. Харків, пр. Московський, б.118 (перевірка спрацювання пристроїв захисту, які реагують на надструми) усунути до 27.03.2020 р.;

    -не проведена перевірка працездатності розчіплювачів автоматичних вимикачів та перевірка спрацьовування пристроїв захисного автоматичного вимикання живлення в мережі електропостачання приміщень, розташованих за адресою: Харківська обл., м. Харків, пр. Московський, б.118 усунути до 27.03.2020 р. (т. 1 а.с.32 33).

    Посадовими особами Головного управління Держпраці у Харківській області складено припис № 19-06-5221/0223-1052/5221 від 28.02.2020 р., яким суб`єкт владних повноважень вимагає усунути порушення чинного законодавства (т. 1 а.с. 34 41).

    Приписом №19-03-04-5123/0223-1049/1303від 28.02.2020 р. встановлені наступні порушення відповідачем чинного законодавства:

    -не складені переліки інструкцій з охорони прані, необхідні для працівників усіх професій і для всіх видів робіт структурних підрозділів підприємства (лабораторія атестації зварників);

    -на підприємстві діє «Положення про розробку інструкцій з охорони праці» затверджене наказом № 11-ОП від 08 серпня 2019 року пункт 1.1 якого викладений у редакції: «Положення встановлює вимоги до змісту, побудови і викладу інструкцій з охорони праці (далі-інструкції), визначає порядок опрацювання та введення в дію нових, перегляду та скасування чинних інструкцій. Вимоги цього Положення є обов`язковими для підприємств, установ і організацій (далі-підприємства) незалежно від форми власності та видів їх діяльності»;

    -оформлення останніх сторінок інструкцій з охорони праці, що діють на підприємстві не відповідає вимогам нормативно — правового акту з охорони праці, а саме: на останніх сторінках вказано: «Розробив: заступник директора ОСОБА_5 » (наприклад дивись останню сторінку «Інструкції з охорони праці № 5 при використанні драбин та стрем`янок» затверджену наказом від 08.08.2019 року № 03-оп);

    -викладення тексту в інструкціях з охорони праці, що діють на підприємстві (наприклад, дивись «Інструкція з охорони праці № 5 при використанні драбин та стрем`янок» затверджену наказом від 08.08.2019 року № 03-оп) не відповідає вимогам нормативно — правового акту, а саме: в розділі 1 «Загальні положення» відсутній перелік і характеристика небезпечних та шкідливих виробничих факторів які виливають на працівника;

    -викладення тексту в інструкціях з охорони праці, що діють на підприємстві (наприклад дивись «Інструкція з охорони праці № 5 при використанні драбин та стрем`янок» затверджену наказом від 08.08.2019 року № 03-оп) не відповідає вимогам нормативно — правового акту, а саме: в розділі 1 «Загальні положення» відсутній перелік видів спеціального одяг), взуття та інших 313 які мають видаватися виконавцям робіт.

    Таким чином, у зв`язку з тим, що виявлені порушення створюють загрозу життю та здоров`ю людей, керуючись ч. 2 статті 19 статтею 27 Конституції України, ч. 1 статті 39 Закону України «Про охорону праці», ч. 5 статті 4, ч.7 статті 7 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», позивач звернувся до Харківського окружного адміністративного суду із зазначеним позовом.

    Оцінюючи подані сторонами докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об`єктивному аналізі в їх сукупності, та враховуючи, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається, як на підставу своїх вимог і заперечень, суд виходить з таких мотивів та норм права.

    Частиною другою статті 19 Конституції України визначено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією і законами України.

    Відповідно до статті 1 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 5 квітня 2007 року №877-V державний нагляд (контроль) — діяльність уповноважених законом центральних органів виконавчої влади, їх територіальних органів, державних колегіальних органів, органів виконавчої влади Автономної Республіки Крим, місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування (далі — органи державного нагляду (контролю)) в межах повноважень, передбачених законом, щодо виявлення та запобігання порушенням вимог законодавства суб`єктами господарювання та забезпечення інтересів суспільства, зокрема належної якості продукції, робіт та послуг, допустимого рівня небезпеки для населення, навколишнього природного середовища.

    Заходи державного нагляду (контролю) — планові та позапланові заходи, які здійснюються шляхом проведення перевірок, ревізій, оглядів, обстежень та інших дій (абзац другий частини першої статті 1 вказаного Закону).

    Частиною сьомою статті 7 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» передбачено, що на підставі акта, складеного за результатами здійснення заходу, в ході якого виявлено порушення вимог законодавства, орган державного нагляду (контролю) за наявності підстав для повного або часткового зупинення виробництва (виготовлення), реалізації продукції, виконання робіт, надання послуг звертається у порядку та строки, встановлені законом, з відповідним позовом до адміністративного суду. У разі необхідності вжиття інших заходів реагування орган державного нагляду (контролю) протягом п`яти робочих днів з дня завершення здійснення заходу державного нагляду (контролю) складає припис, розпорядження, інший розпорядчий документ щодо усунення порушень, виявлених під час здійснення заходу.

    Згідно з частиною п`ятою статті 4 вказаного Закону України виробництво (виготовлення) або реалізація продукції, виконання робіт, надання послуг суб`єктами господарювання можуть бути зупинені повністю або частково виключно за рішенням суду.

    Частиною четвертою статті 47 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» передбачено, що вичерпний перелік підстав для зупинення господарської діяльності встановлюється виключно законами.

    Згідно з частиною першою статті 4 Закону України «Про охорону праці» від 14 жовтня 1992 року №2694-XII державна політика в галузі охорони праці визначається відповідно до Конституції України Верховною Радою України і спрямована на створення належних, безпечних і здорових умов праці, запобігання нещасним випадкам та професійним захворюванням.

    Статтею 38 цього ж Закону передбачено, що державний нагляд за додержанням законів та інших нормативно-правових актів про охорону праці здійснюють центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці.

    Відповідно до пункту 1 Положення про Державну службу України з питань праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2015 року №96 (далі — «Положення №96») Держпраці є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра соціальної політики, і який реалізує державну політику у сферах промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці, здійснення державного гірничого нагляду, а також з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість населення.

    Відповідно до пункту 7 Положення №96 Держпраці здійснює свої повноваження безпосередньо і через утворені в установленому порядку територіальні органи.

    Відповідно до статті 39 Закону України «Про охорону праці» посадові особи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці, мають право, у тому числі, забороняти, зупиняти, припиняти, обмежувати експлуатацію підприємств, окремих виробництв, цехів, дільниць, робочих місць, будівель, споруд, приміщень, випуск та експлуатацію машин, механізмів, устаткування, транспортних та інших засобів праці, виконання певних робіт, застосування нових небезпечних речовин, реалізацію продукції, а також скасовувати або припиняти дію виданих ними дозволів і ліцензій до усунення порушень, які створюють загрозу життю працюючих.

    Положеннями частини третьої статті 21 Закону України «Про охорону праці» визначено, що роботодавець повинен одержати дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці, видає дозволи на безоплатній основі на підставі висновку експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання, проведеної експертно-технічними центрами, які належать до сфери управління центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці, або незалежними експертними організаціями, які забезпечують науково-технічну підтримку державного нагляду у сфері промислової безпеки та охорони праці. На застосування машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки виробник або постачальник устаткування підвищеної небезпеки отримує дозвіл до прийняття зобов`язань на постачання. Одержання дозволу не вимагається у разі експлуатації (застосування) устаткування підвищеної небезпеки, яке прийнято в експлуатацію з видачою відповідного сертифіката або щодо якого зареєстровано декларацію про готовність до експлуатації, а також у разі реєстрації машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці.

    Пунктом 6 Постанови №1107 визначено, що дозвіл за формою згідно з додатком 1 видається:

    — роботодавцеві — на виконання робіт підвищеної небезпеки, що зазначені у додатку 2, або на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, що зазначені у додатку 3;

    — виробникові або постачальникові машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки (далі — виробник або постачальник) — на застосування машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, що зазначені у додатку 3.

    У пункті 3 додатку 2 до Постанови №1107 зазначено, що до видів робіт підвищеної небезпеки відносяться виробництво, переробка, розподіл та застосування шкідливих небезпечних речовин 1, 2 і 3 класу небезпеки, а також аміаку, водню і продуктів розділення повітря.

    Згідно пункту 1 додатку 3 до Постанови №1107 до переліку машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки належить устаткування, пов`язане з використанням, виготовленням, переробкою, зберіганням, транспортуванням, утилізацією чи знешкодженням небезпечних або шкідливих речовин.

    Судом встановлено, що відповідач посилаючись на приписи чинного законодавства усунув частину порушень.

    Так, відповідач зазначив, що порушення встановлені в пунктах 2-9, 21-25, 30, 32-34, 67 відсутні. Оскільки внаслідок неповного дослідження посадовими особами Головного управління Держпраці у Харківській області документів Товариства з обмеженою відповідальністю «ЦОП «Новатор-Сервіс», значна частина документації підприємства була безпідставно залишена без уваги, що призвело до помилкових висновків суб`єкта владних повноважень. Документи про, які йдеться в пп. 2-9, 21-25,27, 30, 32-34, 67 і які, ніби-то, не надані до перевірки датовані раніше датами ніж дати проведення перевірки (з 18.02.2020 р. по 24.02.2020 р.).

    За твердженням відповідача частина документів взагалі позивачем не запитувалась. Щодо порушень встановлених в п. 10-19, 26, 29, 31, 35, 69, 70 (16 пунктів), то вони були усунені відповідачем.

    Також відповідач наголосив, що відсутні жодні порушення, що могли б нести безпосередню загрозу життю та здоров`ю працівників Товариства з обмеженою відповідальністю «ЦОП «Новатор-Сервіс».

    Дослідивши документи, надані відповідачем до суду (т. 1 а.с. 65 189), суд дійшов висновку про часткове усунення відповідачем порушень, виявлених посадовими особами суб`єкта владних повноважень під час проведення перевірки відповідача.

    Суд наголошує, що вчинення певних підготовчих дій з метою часткового усунення порушень, не означає повного усунення відповідачем порушень чинного законодавства.

    Такого ж правового висновку у питанні необхідності повного усунення виявлених порушень дійшов Верховний Суд у постанові від 29 серпня 2019 року у справі №806/648/16.

    Суд зазначає, що доказів повного усунення виявлених Управлінням Держпраці в Харківській області порушень законодавства з охорони праці та промислової безпеки, що створюють загрозу життю і здоров`ю працівників, які викладені в акті перевірки суб`єкта господарювання (виробничого об`єкта) від відповідачем не надано.

    У ході розгляду справи суд надав оцінку усім обставинам справи, котрі мають юридичне значення для правильного вирішення спору та здатні вплинути на результат вирішення спору. Інші доводи сторін висновки суду не спростовують.

    Частиною 1 статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 78 цього Кодексу.

    Відповідно до частини 2 статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

    Позивач, як суб`єкт владних повноважень надав до суду достатні, беззаперечні докази в обґрунтування обставин, на яких ґрунтується його позов, і довів правомірності його дій щодо застосування заходів реагування у сфері державного нагляду до відповідача.

    Отже, розглянувши подані сторонами документи і матеріали справи, всебічно і повно з`ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до висновку про те, що позовні вимоги підлягають задоволенню в повному обсязі.

    Розподіл судових витрат здійснюється відповідно до ст. 139 Кодексу адміністративного судочинства України.

    Керуючись ст.ст. 8, 9, 10, 19, 72-77, 90, 139, 241-246, 250, 255, 257, 258, 262,278, Кодексу адміністративного судочинства України, суд, —

    В И Р І Ш И В:

    Адміністративний позов Головного управління Держпраці у Харківській області (код ЄДРПОУ 39779919, вул. Алчевських, буд. 40, м. Харків, 61002) до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЦОП «Новатор-Сервіс» (код ЄДРПОУ 38158847, просп. Московський, буд. 118, м. Харків, 61068) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду задовольнити в повному обсязі.

    Застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЦОП «Новатор-Сервіс» (код ЄДРПОУ 38158847, 61068, м. Харків, проспект Московський, буд.118) до усунення порушень, шляхом зупинення виробництва (виготовлення), виконання робіт, експлуатації (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, а саме:

    1) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт із проведення атестації зварників;

    2) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці зварників;

    3) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення експертного обстеження машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки заявленого у дозволі №305.19.30 (дозвіл діє з 13 грудня 2019 року до 13 грудня 2024 року);

    4) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення технічного огляду, випробування машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки заявленого у дозволі №305.19.30 (дозвіл діє з 13 грудня 2019 року до 13 грудня 2024 року;

    5) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт підвищеної небезпеки із залученням начальника Лабораторії атестації зварників ОСОБА_1 ;

    6) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт на висоті понад 1,3 метра із залученням технічних експертів з промислової безпеки (Казначеєва І.Л., Пущін А.В., Сінько С.І., Авраменко А.С., Бейлик М.В., Вербовська І.В., Довнар О.Й., Корольов В.В., Лазебний І.В., Мозговий І.Ф., Першин Д.Г., ОСОБА_2 , Садовник А.С., Слободяник В.О., Федорчук Л.Р., Цурака Р.В., Челомбитько Є.М., ОСОБА_3 );

    7) заборонити суб`єкту господарювання виконання верхолазних робіт із залученням технічних експертів з промислової безпеки (Казначеєва І.Л., Пущін А.В., Сінько С.І., Авраменко А.С, Бейлик М.В., Вербовська І.В., Довнар О.Й., Корольов В.В., Лазебний І.В., Мозговий І.Ф., Першин Д.Г., ОСОБА_2 , Садовник А.С., Слободяник В.О., Федорчук Л.Р., Цурака Р.В., Челомбитько Є.М., ОСОБА_3 );

    8) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт в замкнутому просторі (ємностях) із залученням технічних експертів з промислової безпеки (Казначеєва І.Л., Пущін А.В., Сінько С.І., Авраменко А.С., Бейлик М.В., Вербовська І.В., Довнар О.Й., Корольов В.В., Лазебний І.В., Мозговий І.Ф., Першин Д.Г., Рєпін К.Ю., Садовник А.С., Слободяник В.О., Федорчук Л.Р., Цурака Р.В., Челомбитько Є.М., Філоненко О.С.);

    9) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт із проведення експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єктів господарювання;

    10) заборонити експлуатацію мереж електропостачання виробничого приміщення, розташованого за адресою: Харківська обл., м. Харків, пр-т Московський, буд.118.

    Рішення може бути оскаржене до Другого апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня проголошення рішення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

    Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

    Повний текст рішення складено 21 грудня 2020 року.

    Суддя Н.А. Полях

  3. 25 декабря 2020

    Уважаемые работодатели ! Ни в коем случае не берите на работу Лысенко (Волкову) Марину Игоревну, телефоны : 093-358-82-34; 097-257-07-04. Она всех кидает на деньги, ДАЖЕ ЗАКАЗЧИКОВ И ЭКСПЕРТОВ ! До сих пор не рассчиталась с людьми. На неё открыто уголовное дело за не выплату зарплаты (кримінальне провадження № 12019220060002669 від 06.11.2019, до ЄРДР внесене відомості за ознаками кримінальних правопорушень, передбаченогоза ознаками злочину, передбаченихч. 1 ст. 175 КК України.від 06.11.2019, до ЄРДР внесені відомості за ознаками кримінальних правопорушень, передбаченогоза ознаками злочину, передбаченихч. 1 ст. 175 КК України.(безпідставна невиплата заробітної плати, вчинена умисно керівником підприємства)) .
    https://www.work.ua/resumes/6644609/
    https://www.work.ua/resumes/6628833/
    https://www.work.ua/resumes/6631132/

  4. 25 декабря 2020

    Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, [email protected], ЄДРПОУ: 34390710

    Р І Ш Е Н Н Я

    І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

    м. Харків

    21 грудня 2020 р.№ 520/5895/2020

    Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Полях Н.А., розглянувши в приміщенні суду в м. Харкові в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи адміністративну справу за позовною заявою Головного управління Держпраці у Харківській області (код ЄДРПОУ 39779919, вул. Алчевських, буд. 40, м. Харків, 61002) до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЦОП «Новатор-Сервіс» (код ЄДРПОУ 38158847, просп. Московський, буд. 118, м. Харків, 61068) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду,-

    В С Т А Н О В И В :

    Позивач — Головне управління Держпраці у Харківській області, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд:

    — застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЦОП «Новатор-Сервіс» (код ЄДРПОУ 38158847, 61068, м. Харків, проспект Московський, буд.118) до усунення порушень, шляхом зупинення виробництва (виготовлення), виконання робіт, експлуатації (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, а саме:

    1) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт із проведення атестації зварників;

    2) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці зварників;

    3) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення експертного обстеження машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки заявленого у дозволі №305.19.30 (дозвіл діє з 13 грудня 2019 року до 13 грудня 2024 року);

    4) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення технічного огляду, випробування машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки заявленого у дозволі №305.19.30 (дозвіл діє з 13 грудня 2019 року до 13 грудня 2024 року;

    5) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт підвищеної небезпеки із залученням начальника Лабораторії атестації зварників ОСОБА_1 ;

    6) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт на висоті понад 1,3 метра із залученням технічних експертів з промислової безпеки (Казначеєва І.Л., Пущін А.В., Сінько С.І., Авраменко А.С., Бейлик М.В., Вербовська І.В., Довнар О.Й., Корольов В.В., Лазебний І.В., Мозговий І.Ф., Першин Д.Г., ОСОБА_2 , Садовник А.С., Слободяник В.О., Федорчук Л.Р., Цурака Р.В., Челомбитько Є.М., ОСОБА_3 );

    7) заборонити суб`єкту господарювання виконання верхолазних робіт із залученням технічних експертів з промислової безпеки (Казначеєва І.Л., Пущін А.В., Сінько С.І., Авраменко А.С, Бейлик М.В., Вербовська І.В., Довнар О.Й., Корольов В.В., Лазебний І.В., Мозговий І.Ф., Першин Д.Г., ОСОБА_2 , Садовник А.С., Слободяник В.О., Федорчук Л.Р., Цурака Р.В., ОСОБА_4 , ОСОБА_3 );

    8) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт в замкнутому просторі (ємностях) із залученням технічних експертів з промислової безпеки (Казначеєва І.Л., Пущін А.В., Сінько С.І., Авраменко А.С., Бейлик М.В., Вербовська І.В., Довнар О.Й., Корольов В.В., Лазебний І.В., Мозговий І.Ф., Першин Д.Г., Рєпін К.Ю., Садовник А.С., Слободяник В.О., Федорчук Л.Р., Цурака Р.В., Челомбитько Є.М., Філоненко О.С.);

    9) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт із проведення експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єктів господарювання;

    10) заборонити експлуатацію мереж електропостачання виробничого приміщення, розташованого за адресою: Харківська обл., м. Харків, пр-т Московський, буд.118.

    В обґрунтування позову зазначив, що під час проведення планової перевірки Товариства з обмеженою відповідальністю «ЦОП «Новатор-Сервіс» (далі за текстом ТОВ «ЦОП «Новатор-Сервіс») виявлено 70 порушень нормативно-правових актів з охорони правці, з яких 25 на момент подання позову створюють загрозу життю та здоров`ю людей. На підставі викладеного просив задовольнити адміністративний позов в повному обсязі.

    Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 22.05.2020 р. було прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито спрощене провадження в адміністративній справі.

    Згідно проведеного повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями дану адміністративну справу 15.10.2020 року передано в провадження судді Полях Н.А.

    Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 19.10.2020 р. було прийнято до розгляду. Розгляд справи здійснюється в порядку спрощеного позовного провадження.

    Відповідно до ч. 2 ст. 35 КАС України, у разі зміни складу суду розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, визначених цим Кодексом.

    Копія ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду від 19.10.2020 р. була надіслана позивачу та отримана ним 30.10.2020 р.

    Копія ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду від 19.10.2020 р. була надіслана відповідачу та отримана ним 28.10.2020 р.

    В матеріалах справи міститься відзив на позовну заяву, в якому зазначено, що частина документів позивачем при перевірці не запитувалась, вони не були враховані при складанні акту, наразі відсутність вказаних порушень підтверджується відповідними документами, що були складені (датовані) раніше проведення перевірки (з 18.02.2020 р. по 24.02.2020 р.). Порушення 10-19, 26, 29, 31, 35, 69,70 акту усунені і станом на дату подання відзиву підстава звернення з позовом відпала. Позивач не зазначив в чому полягає загроза життю та здоров`ю людей чим це підтверджується, чим обґрунтовується застосування заходу реагування. На підставі викладеного просив відмовити у задоволенні адміністративного позову в повному обсязі.

    У додаткових поясненнях відповідач наголосив на відсутності доказів існування порушень, що створюють загрозу життю та здоров`ю людей. На підставі викладеного просив відмовити у задоволенні адміністративного позову в повному обсязі.

    В додаткових поясненнях по справі позивач наголосив на наявності порушень чинного законодавства у відповідача. На підставі викладеного просив задовольнити адміністративний позов в повному обсязі.

    Керуючись приписами ст.ст. 171, 257, 258 КАС України, суд зазначає, що розгляд позовної заяви здійснюється за правилами спрощеного позовного провадження.

    Згідно зі статтею 258 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

    Відповідно до приписів ч. 4 ст. 229 КАС України, оскільки розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи згідно із приписами ст. 258 КАС України, то фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

    Суд, повно виконавши процесуальний обов`язок зі збору доказів, перевіривши доводи сторін добутими доказами, дослідивши зібрані по справі докази в їх сукупності, проаналізувавши зміст належних норм матеріального і процесуального права, які врегульовують спірні правовідносини, виходить з таких підстав та мотивів.

    Судом встановлено, що ТОВ «ЦОП «Новатор-Сервіс» зареєстрований в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 06.05.2015 року (запис № 1 480 134 0000 066010). Основним видом діяльності є Державне управління загального характеру (код КВЕД 84.11) (т. 1 а.с. 15 16).

    Відповідно до повідомлення про проведення планової перевірки суб`єкта господарювання № 03.04-03/90 від 11.01.2020 р., направлення на проведення перевірки №03.04-03/716 від 14.02.2020 р. посадовими особами суб`єкта владних повноважень в період з 18.02.2020 р. по 24.02.2020 р. було проведено перевірку ТОВ «ЦОП «Новатор-Сервіс» (т. 1 а.с.17 21).

    За результатами перевірки було складено акт перевірки суб`єкта господарювання (виробничого об`єкта) №19-03-04-5123/0223 від 24.02.2020 року (т. 1 а.с. 22 31). Згідно із висновками акту №19-03-04-5123/0223 від 24.02.2020 року встановлено наявність у відповідача 70 порушень положень чинного законодавства.

    На підставі висновків, викладених в акті №19-03-04-5123/0223 від 24.02.2020 року посадовими особами Головного управління Держпраці у Харківській області складено припис №19-03-04-5123/0223-1013/5115 від 27.02.2020 р. з вимогою усунути 13 порушень, а саме:

    -не проведені регламентні роботи з опосвідчення стану безпеки електроустановок усунути до 27.03.2020 р.;

    -відсутні акти опосвідчення стану безпеки електроустановок усунути до 27.03.2020р.;

    -не затверджено Положення про енергетичну службу підприємства усунути до 27.03.2020 р.;

    -не виконуються організаційні заходи, що убезпечують працівників під час роботи в електроустановках, а саме: роботи на електрообладнанні не оформлюються нарядами або розпорядженнями усунути до 27.03.2020 р.;

    -відсутнє письмове розпорядження особи відповідальної за електрогосподарство, щодо системи нумерації нарядів, порядку їх реєстрації і зберігання усунути до 27.03.2020 р.;

    -відсутній під час перевірки список працівників, що мають право видавати наряд або розпорядження, бути керівником робіт, давати дозвіл на підготовку робочого місця, готувати робоче місце, бути допускачем, бути наглядачем усунути до 27.03.2020 р.;

    -відсутній під час перевірки затверджений перелік робіт, що виконуються за нарядами та розпорядженнями усунути до 27.03.2020 р.;

    -відсутній під час перевірки затверджений перелік робіт, які проводяться в порядку поточної експлуатації усунути до 27.03.2020 р.;

    -відсутній під час перевірки журнал обліку робіт за нарядами і розпорядженнями усунути до 27.03.2020 р.;

    -не розроблено систему технічного обслуговування і ремонту обладнання елетрогосподарства усунути до 27.03.2020 р.;

    -відсутній акт про розмежування електричних мереж за балансовою належністю і експлуатаційною відповідальністю усунути до 27.03.2020 р.;

    -не проведено перевірку спрацювання пристроїв захисту (автоматичних вимикачів) в мережі електропостачання приміщень, розташованих за адресою: Харківська обл., м. Харків, пр. Московський, б.118 (перевірка спрацювання пристроїв захисту, які реагують на надструми) усунути до 27.03.2020 р.;

    -не проведена перевірка працездатності розчіплювачів автоматичних вимикачів та перевірка спрацьовування пристроїв захисного автоматичного вимикання живлення в мережі електропостачання приміщень, розташованих за адресою: Харківська обл., м. Харків, пр. Московський, б.118 усунути до 27.03.2020 р. (т. 1 а.с.32 33).

    Посадовими особами Головного управління Держпраці у Харківській області складено припис № 19-06-5221/0223-1052/5221 від 28.02.2020 р., яким суб`єкт владних повноважень вимагає усунути порушення чинного законодавства (т. 1 а.с. 34 41).

    Приписом №19-03-04-5123/0223-1049/1303від 28.02.2020 р. встановлені наступні порушення відповідачем чинного законодавства:

    -не складені переліки інструкцій з охорони прані, необхідні для працівників усіх професій і для всіх видів робіт структурних підрозділів підприємства (лабораторія атестації зварників);

    -на підприємстві діє «Положення про розробку інструкцій з охорони праці» затверджене наказом № 11-ОП від 08 серпня 2019 року пункт 1.1 якого викладений у редакції: «Положення встановлює вимоги до змісту, побудови і викладу інструкцій з охорони праці (далі-інструкції), визначає порядок опрацювання та введення в дію нових, перегляду та скасування чинних інструкцій. Вимоги цього Положення є обов`язковими для підприємств, установ і організацій (далі-підприємства) незалежно від форми власності та видів їх діяльності»;

    -оформлення останніх сторінок інструкцій з охорони праці, що діють на підприємстві не відповідає вимогам нормативно — правового акту з охорони праці, а саме: на останніх сторінках вказано: «Розробив: заступник директора ОСОБА_5 » (наприклад дивись останню сторінку «Інструкції з охорони праці № 5 при використанні драбин та стрем`янок» затверджену наказом від 08.08.2019 року № 03-оп);

    -викладення тексту в інструкціях з охорони праці, що діють на підприємстві (наприклад, дивись «Інструкція з охорони праці № 5 при використанні драбин та стрем`янок» затверджену наказом від 08.08.2019 року № 03-оп) не відповідає вимогам нормативно — правового акту, а саме: в розділі 1 «Загальні положення» відсутній перелік і характеристика небезпечних та шкідливих виробничих факторів які виливають на працівника;

    -викладення тексту в інструкціях з охорони праці, що діють на підприємстві (наприклад дивись «Інструкція з охорони праці № 5 при використанні драбин та стрем`янок» затверджену наказом від 08.08.2019 року № 03-оп) не відповідає вимогам нормативно — правового акту, а саме: в розділі 1 «Загальні положення» відсутній перелік видів спеціального одяг), взуття та інших 313 які мають видаватися виконавцям робіт.

    Таким чином, у зв`язку з тим, що виявлені порушення створюють загрозу життю та здоров`ю людей, керуючись ч. 2 статті 19 статтею 27 Конституції України, ч. 1 статті 39 Закону України «Про охорону праці», ч. 5 статті 4, ч.7 статті 7 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», позивач звернувся до Харківського окружного адміністративного суду із зазначеним позовом.

    Оцінюючи подані сторонами докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об`єктивному аналізі в їх сукупності, та враховуючи, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається, як на підставу своїх вимог і заперечень, суд виходить з таких мотивів та норм права.

    Частиною другою статті 19 Конституції України визначено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією і законами України.

    Відповідно до статті 1 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 5 квітня 2007 року №877-V державний нагляд (контроль) — діяльність уповноважених законом центральних органів виконавчої влади, їх територіальних органів, державних колегіальних органів, органів виконавчої влади Автономної Республіки Крим, місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування (далі — органи державного нагляду (контролю)) в межах повноважень, передбачених законом, щодо виявлення та запобігання порушенням вимог законодавства суб`єктами господарювання та забезпечення інтересів суспільства, зокрема належної якості продукції, робіт та послуг, допустимого рівня небезпеки для населення, навколишнього природного середовища.

    Заходи державного нагляду (контролю) — планові та позапланові заходи, які здійснюються шляхом проведення перевірок, ревізій, оглядів, обстежень та інших дій (абзац другий частини першої статті 1 вказаного Закону).

    Частиною сьомою статті 7 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» передбачено, що на підставі акта, складеного за результатами здійснення заходу, в ході якого виявлено порушення вимог законодавства, орган державного нагляду (контролю) за наявності підстав для повного або часткового зупинення виробництва (виготовлення), реалізації продукції, виконання робіт, надання послуг звертається у порядку та строки, встановлені законом, з відповідним позовом до адміністративного суду. У разі необхідності вжиття інших заходів реагування орган державного нагляду (контролю) протягом п`яти робочих днів з дня завершення здійснення заходу державного нагляду (контролю) складає припис, розпорядження, інший розпорядчий документ щодо усунення порушень, виявлених під час здійснення заходу.

    Згідно з частиною п`ятою статті 4 вказаного Закону України виробництво (виготовлення) або реалізація продукції, виконання робіт, надання послуг суб`єктами господарювання можуть бути зупинені повністю або частково виключно за рішенням суду.

    Частиною четвертою статті 47 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» передбачено, що вичерпний перелік підстав для зупинення господарської діяльності встановлюється виключно законами.

    Згідно з частиною першою статті 4 Закону України «Про охорону праці» від 14 жовтня 1992 року №2694-XII державна політика в галузі охорони праці визначається відповідно до Конституції України Верховною Радою України і спрямована на створення належних, безпечних і здорових умов праці, запобігання нещасним випадкам та професійним захворюванням.

    Статтею 38 цього ж Закону передбачено, що державний нагляд за додержанням законів та інших нормативно-правових актів про охорону праці здійснюють центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці.

    Відповідно до пункту 1 Положення про Державну службу України з питань праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2015 року №96 (далі — «Положення №96») Держпраці є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра соціальної політики, і який реалізує державну політику у сферах промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці, здійснення державного гірничого нагляду, а також з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість населення.

    Відповідно до пункту 7 Положення №96 Держпраці здійснює свої повноваження безпосередньо і через утворені в установленому порядку територіальні органи.

    Відповідно до статті 39 Закону України «Про охорону праці» посадові особи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці, мають право, у тому числі, забороняти, зупиняти, припиняти, обмежувати експлуатацію підприємств, окремих виробництв, цехів, дільниць, робочих місць, будівель, споруд, приміщень, випуск та експлуатацію машин, механізмів, устаткування, транспортних та інших засобів праці, виконання певних робіт, застосування нових небезпечних речовин, реалізацію продукції, а також скасовувати або припиняти дію виданих ними дозволів і ліцензій до усунення порушень, які створюють загрозу життю працюючих.

    Положеннями частини третьої статті 21 Закону України «Про охорону праці» визначено, що роботодавець повинен одержати дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці, видає дозволи на безоплатній основі на підставі висновку експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання, проведеної експертно-технічними центрами, які належать до сфери управління центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці, або незалежними експертними організаціями, які забезпечують науково-технічну підтримку державного нагляду у сфері промислової безпеки та охорони праці. На застосування машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки виробник або постачальник устаткування підвищеної небезпеки отримує дозвіл до прийняття зобов`язань на постачання. Одержання дозволу не вимагається у разі експлуатації (застосування) устаткування підвищеної небезпеки, яке прийнято в експлуатацію з видачою відповідного сертифіката або щодо якого зареєстровано декларацію про готовність до експлуатації, а також у разі реєстрації машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці.

    Пунктом 6 Постанови №1107 визначено, що дозвіл за формою згідно з додатком 1 видається:

    — роботодавцеві — на виконання робіт підвищеної небезпеки, що зазначені у додатку 2, або на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, що зазначені у додатку 3;

    — виробникові або постачальникові машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки (далі — виробник або постачальник) — на застосування машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, що зазначені у додатку 3.

    У пункті 3 додатку 2 до Постанови №1107 зазначено, що до видів робіт підвищеної небезпеки відносяться виробництво, переробка, розподіл та застосування шкідливих небезпечних речовин 1, 2 і 3 класу небезпеки, а також аміаку, водню і продуктів розділення повітря.

    Згідно пункту 1 додатку 3 до Постанови №1107 до переліку машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки належить устаткування, пов`язане з використанням, виготовленням, переробкою, зберіганням, транспортуванням, утилізацією чи знешкодженням небезпечних або шкідливих речовин.

    Судом встановлено, що відповідач посилаючись на приписи чинного законодавства усунув частину порушень.

    Так, відповідач зазначив, що порушення встановлені в пунктах 2-9, 21-25, 30, 32-34, 67 відсутні. Оскільки внаслідок неповного дослідження посадовими особами Головного управління Держпраці у Харківській області документів Товариства з обмеженою відповідальністю «ЦОП «Новатор-Сервіс», значна частина документації підприємства була безпідставно залишена без уваги, що призвело до помилкових висновків суб`єкта владних повноважень. Документи про, які йдеться в пп. 2-9, 21-25,27, 30, 32-34, 67 і які, ніби-то, не надані до перевірки датовані раніше датами ніж дати проведення перевірки (з 18.02.2020 р. по 24.02.2020 р.).

    За твердженням відповідача частина документів взагалі позивачем не запитувалась. Щодо порушень встановлених в п. 10-19, 26, 29, 31, 35, 69, 70 (16 пунктів), то вони були усунені відповідачем.

    Також відповідач наголосив, що відсутні жодні порушення, що могли б нести безпосередню загрозу життю та здоров`ю працівників Товариства з обмеженою відповідальністю «ЦОП «Новатор-Сервіс».

    Дослідивши документи, надані відповідачем до суду (т. 1 а.с. 65 189), суд дійшов висновку про часткове усунення відповідачем порушень, виявлених посадовими особами суб`єкта владних повноважень під час проведення перевірки відповідача.

    Суд наголошує, що вчинення певних підготовчих дій з метою часткового усунення порушень, не означає повного усунення відповідачем порушень чинного законодавства.

    Такого ж правового висновку у питанні необхідності повного усунення виявлених порушень дійшов Верховний Суд у постанові від 29 серпня 2019 року у справі №806/648/16.

    Суд зазначає, що доказів повного усунення виявлених Управлінням Держпраці в Харківській області порушень законодавства з охорони праці та промислової безпеки, що створюють загрозу життю і здоров`ю працівників, які викладені в акті перевірки суб`єкта господарювання (виробничого об`єкта) від відповідачем не надано.

    У ході розгляду справи суд надав оцінку усім обставинам справи, котрі мають юридичне значення для правильного вирішення спору та здатні вплинути на результат вирішення спору. Інші доводи сторін висновки суду не спростовують.

    Частиною 1 статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 78 цього Кодексу.

    Відповідно до частини 2 статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

    Позивач, як суб`єкт владних повноважень надав до суду достатні, беззаперечні докази в обґрунтування обставин, на яких ґрунтується його позов, і довів правомірності його дій щодо застосування заходів реагування у сфері державного нагляду до відповідача.

    Отже, розглянувши подані сторонами документи і матеріали справи, всебічно і повно з`ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до висновку про те, що позовні вимоги підлягають задоволенню в повному обсязі.

    Розподіл судових витрат здійснюється відповідно до ст. 139 Кодексу адміністративного судочинства України.

    Керуючись ст.ст. 8, 9, 10, 19, 72-77, 90, 139, 241-246, 250, 255, 257, 258, 262,278, Кодексу адміністративного судочинства України, суд, —

    В И Р І Ш И В:

    Адміністративний позов Головного управління Держпраці у Харківській області (код ЄДРПОУ 39779919, вул. Алчевських, буд. 40, м. Харків, 61002) до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЦОП «Новатор-Сервіс» (код ЄДРПОУ 38158847, просп. Московський, буд. 118, м. Харків, 61068) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду задовольнити в повному обсязі.

    Застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЦОП «Новатор-Сервіс» (код ЄДРПОУ 38158847, 61068, м. Харків, проспект Московський, буд.118) до усунення порушень, шляхом зупинення виробництва (виготовлення), виконання робіт, експлуатації (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, а саме:

    1) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт із проведення атестації зварників;

    2) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці зварників;

    3) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення експертного обстеження машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки заявленого у дозволі №305.19.30 (дозвіл діє з 13 грудня 2019 року до 13 грудня 2024 року);

    4) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення технічного огляду, випробування машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки заявленого у дозволі №305.19.30 (дозвіл діє з 13 грудня 2019 року до 13 грудня 2024 року;

    5) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт підвищеної небезпеки із залученням начальника Лабораторії атестації зварників ОСОБА_1 ;

    6) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт на висоті понад 1,3 метра із залученням технічних експертів з промислової безпеки (Казначеєва І.Л., Пущін А.В., Сінько С.І., Авраменко А.С., Бейлик М.В., Вербовська І.В., Довнар О.Й., Корольов В.В., Лазебний І.В., Мозговий І.Ф., Першин Д.Г., ОСОБА_2 , Садовник А.С., Слободяник В.О., Федорчук Л.Р., Цурака Р.В., Челомбитько Є.М., ОСОБА_3 );

    7) заборонити суб`єкту господарювання виконання верхолазних робіт із залученням технічних експертів з промислової безпеки (Казначеєва І.Л., Пущін А.В., Сінько С.І., Авраменко А.С, Бейлик М.В., Вербовська І.В., Довнар О.Й., Корольов В.В., Лазебний І.В., Мозговий І.Ф., Першин Д.Г., ОСОБА_2 , Садовник А.С., Слободяник В.О., Федорчук Л.Р., Цурака Р.В., Челомбитько Є.М., ОСОБА_3 );

    8) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт в замкнутому просторі (ємностях) із залученням технічних експертів з промислової безпеки (Казначеєва І.Л., Пущін А.В., Сінько С.І., Авраменко А.С., Бейлик М.В., Вербовська І.В., Довнар О.Й., Корольов В.В., Лазебний І.В., Мозговий І.Ф., Першин Д.Г., Рєпін К.Ю., Садовник А.С., Слободяник В.О., Федорчук Л.Р., Цурака Р.В., Челомбитько Є.М., Філоненко О.С.);

    9) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт із проведення експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єктів господарювання;

    10) заборонити експлуатацію мереж електропостачання виробничого приміщення, розташованого за адресою: Харківська обл., м. Харків, пр-т Московський, буд.118.

    Рішення може бути оскаржене до Другого апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня проголошення рішення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

    Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

    Повний текст рішення складено 21 грудня 2020 року.

    Суддя Н.А. Полях

  5. 18 ноября 2020

    Заказов нет. Зарплату не платят, ** **.

  6. 4 ноября 2020

    Гость :
    Осеннее обострение началось! За лето д*бил отдохнул и давай по новой д*рьмо лить! И ничего, что Головенко в Новаторе давно не работает, что Синько умер, царствие ему небесное, что Лысенко в компании не работает. Главное нагадить! Угомонись уже, у**. Есть у тебя претензии к бывшему директору — к ней и обращайся! Кто тебе, козлу, дал право людей чернить. Нормальных, честных людей, которые зарабатывают деньги своим трудом, своими знаниями!

    Головенко не работает, а Синько умер из за того, что Лысенко Марина Игоревна кинула их на зарплате. У Синько был кредит, не смог заплатить по кредиту и Синько схватил инфаркт ! Очень хотелось бы, чтобы Лысенко Марину Игоревну Бог за это наказал ! По хозяйственному кодексу долги Лысенко переходят на нового хозяина новатор-сервиса. Интересно, а кто в новаторе зарабатывает деньги своим трудом ???? Всю жизнь лизали ** Костику Денисенко, тем и зарабатывали, а как Костик с Падалко слетели за коррупцию, так и пошёл по звезде ваш новатор…. Так и втюхивают, сволочи новатора, не грамотным заказчикам не нужные счета и услуги ! ОТДАЙТЕ ДОЛГ !!!!!!

  7. 3 ноября 2020

    Осеннее обострение началось! За лето д*бил отдохнул и давай по новой д*рьмо лить! И ничего, что Головенко в Новаторе давно не работает, что Синько умер, царствие ему небесное, что Лысенко в компании не работает. Главное нагадить! Угомонись уже, у**. Есть у тебя претензии к бывшему директору — к ней и обращайся! Кто тебе, козлу, дал право людей чернить. Нормальных, честных людей, которые зарабатывают деньги своим трудом, своими знаниями!

  8. 1 ноября 2020

    Гость :

    Галь В :
    Здесь полгода не платят зарплату ! Уважаемые заказчики, ни в коем случае не связывайтесь с этой проблемной организацией — ПОТЕРЯЕТЕ ВРЕМЯ, ДЕНЬГИ И НЕРВЫ !!!! Посмотрите на определение суда от 12 травня 2020 р. справа № 520/5897/2020. 1) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці під час навчання по професіям: 7233 — слюсар з експлуатації та ремонту газового устаткування, 8333 — машиніст крана (кранівник), 7212- електрогазозварник ручного зварювання, 7241 — електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, 8333 — ліфтер, 8334 — водій навантажувача, 7215 — стропальник, 8162 — оператор котельні, 7233 — слюсар-ремонтник; 2) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці під час навчання по професії: 7212 — електрогазозварник ручного зварювання, —
    встановив: Харківський окружний адміністративний суд запретил новатор-сервису :
    1) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт із проведення атестації зварників;
    2) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці зварників;
    3) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення експертного обстеження машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки заявленого у дозволі №305.19.30 (дозвіл діє з 13 грудня 2019 року до 13 грудня 2024 року);
    4) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення технічного огляду, випробування машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки заявленого у дозволі №305.19.30 (дозвіл діє з 13 грудня 2019 року до 13 грудня 2024 року;
    5) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт підвищеної небезпеки із залученням начальника Лабораторії атестації зварників;
    6) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт на висоті понад 1,3 метра із залученням технічних експертів з промислової безпеки;
    7) заборонити суб`єкту господарювання виконання верхолазних робіт із залученням технічних експертів з промислової безпеки;
    8) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт в замкнутому просторі (ємностях) із залученням технічних експертів з промислової безпеки;
    9) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт із проведення експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єктів господарювання;
    10) заборонити експлуатацію мереж електропостачання виробничого приміщення.
    Интересно, чему может научить такой учебный комбинат ? Думаю, только обману и мошенничеству в подобие его директора! Походу у директора закончились деньги на удаление правдивых отзывов!

    где ты взял эти данные??
    здесь https://adm.hr.court.gov.ua/sud2070/ такого нет

    Разуй глаза : номер дела № 520/5895/2020 и 520/5897/2020 !!!!!!!

  9. 27 октября 2020

    Ира Соколова :

    Прокоп Захарюк :
    После увольнения зарплату не заплатили! Директор новатора Лысенко-Волкова всех обманывает. Её сущность заключается выдурить деньги у заказчика, а потом его кинуть на деньги. При этом, услуги не предоставляет ей Держпраци ничего не подписывает. Коллектив новатора — пауки в банке, особенно Головенко и Бондаренко! То же самое и с экспертами. Эта гнида наобещает хороший процент, а потом ничего эксперту не заплатит! Жалко смотреть на заказчиков! Не советую с этой ****, Лысенко не иметь никаких дел: потеряете время, деньги, нервы. Перешел работать в Восточный Этц, там всё по честному. Уважаемые заказчики, обращайтесь в Восточный Этц, 61002 Україна, Харків, вул. Чернишевського, 72.

    меня тоже кинули!

    если ты Ира Соколова то как ты (Перешел работать в Восточный Этц https://www.vnutri.org/novator-servis/comment-page-1/#comment-745561)

  10. 27 октября 2020

    Галь В :
    Здесь полгода не платят зарплату ! Уважаемые заказчики, ни в коем случае не связывайтесь с этой проблемной организацией — ПОТЕРЯЕТЕ ВРЕМЯ, ДЕНЬГИ И НЕРВЫ !!!! Посмотрите на определение суда от 12 травня 2020 р. справа № 520/5897/2020. 1) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці під час навчання по професіям: 7233 — слюсар з експлуатації та ремонту газового устаткування, 8333 — машиніст крана (кранівник), 7212- електрогазозварник ручного зварювання, 7241 — електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, 8333 — ліфтер, 8334 — водій навантажувача, 7215 — стропальник, 8162 — оператор котельні, 7233 — слюсар-ремонтник; 2) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці під час навчання по професії: 7212 — електрогазозварник ручного зварювання, —
    встановив: Харківський окружний адміністративний суд запретил новатор-сервису :
    1) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт із проведення атестації зварників;
    2) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці зварників;
    3) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення експертного обстеження машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки заявленого у дозволі №305.19.30 (дозвіл діє з 13 грудня 2019 року до 13 грудня 2024 року);
    4) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення технічного огляду, випробування машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки заявленого у дозволі №305.19.30 (дозвіл діє з 13 грудня 2019 року до 13 грудня 2024 року;
    5) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт підвищеної небезпеки із залученням начальника Лабораторії атестації зварників;
    6) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт на висоті понад 1,3 метра із залученням технічних експертів з промислової безпеки;
    7) заборонити суб`єкту господарювання виконання верхолазних робіт із залученням технічних експертів з промислової безпеки;
    8) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт в замкнутому просторі (ємностях) із залученням технічних експертів з промислової безпеки;
    9) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт із проведення експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єктів господарювання;
    10) заборонити експлуатацію мереж електропостачання виробничого приміщення.
    Интересно, чему может научить такой учебный комбинат ? Думаю, только обману и мошенничеству в подобие его директора! Походу у директора закончились деньги на удаление правдивых отзывов!

    где ты взял эти данные??
    здесь https://adm.hr.court.gov.ua/sud2070/ такого нет

  11. 14 сентября 2020

    новатор-сервис мошенники, скрываются от полиции в связи с не выплатой зарплаты

  12. 22 июня 2020

    Отдайте зарплату!

  13. 16 июня 2020

    Ира Соколова :
    Уважаемый «ЗАКАЗЧИК», если Вы не трус, подписывайте гадости на «Новатор Сервис» своим именем, а не пользуйтесь моим.

    Отдадите долг — оставлю в покое!!!

  14. 15 июня 2020

    Уважаемый «ЗАКАЗЧИК», если Вы не трус, подписывайте гадости на «Новатор Сервис» своим именем, а не пользуйтесь моим.

  15. 14 июня 2020

    Гость :
    Вот в том то и беда — деньги заплатили, удостоверение через неделю получили! А знания получать не нужно? Те кто обращается в учебные центры — люди либо выполняющие работы повышенной опасности, либо отвечающие за выполнение таких работ, поэтому, по моему глубокому убеждению, они должны иметь четкое представление о возможной опасности при выполнении таких работ и о том, как предупредить негативные последствия! За три-четыре дня обучения пусть не все, но хоть какая-то часть услышанного в голове отложится и, хочется надеяться, это заставит человека лишний раз задуматься, а стоит ли рисковать своими здоровьем и жизнью или жизнью своих подчиненных, и убережет от возможной трагедии!

    Те, кто обращаются в новатор-сервис натуральные л*хи! За обучение дерут три шкуры, в 1,5 раза выше, чем у конкурентов и преподаватели демагоги представления не имеют о производстве!

  16. 11 июня 2020

    @Ира Соколова, меня кинули на деньги!

  17. 11 июня 2020

    Уважаемые «доброжелатели», перестаньте от моего инени поливать грязью Новатор Сервис.

  18. 18 мая 2020

    Здесь полгода не платят зарплату ! Уважаемые заказчики, ни в коем случае не связывайтесь с этой проблемной организацией — ПОТЕРЯЕТЕ ВРЕМЯ, ДЕНЬГИ И НЕРВЫ !!!! Посмотрите на определение суда от 12 травня 2020 р. справа № 520/5897/2020. 1) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці під час навчання по професіям: 7233 — слюсар з експлуатації та ремонту газового устаткування, 8333 — машиніст крана (кранівник), 7212- електрогазозварник ручного зварювання, 7241 — електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, 8333 — ліфтер, 8334 — водій навантажувача, 7215 — стропальник, 8162 — оператор котельні, 7233 — слюсар-ремонтник; 2) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці під час навчання по професії: 7212 — електрогазозварник ручного зварювання, —
    встановив: Харківський окружний адміністративний суд запретил новатор-сервису :
    1) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт із проведення атестації зварників;
    2) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці зварників;
    3) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення експертного обстеження машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки заявленого у дозволі №305.19.30 (дозвіл діє з 13 грудня 2019 року до 13 грудня 2024 року);
    4) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт з проведення технічного огляду, випробування машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки заявленого у дозволі №305.19.30 (дозвіл діє з 13 грудня 2019 року до 13 грудня 2024 року;
    5) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт підвищеної небезпеки із залученням начальника Лабораторії атестації зварників;
    6) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт на висоті понад 1,3 метра із залученням технічних експертів з промислової безпеки;
    7) заборонити суб`єкту господарювання виконання верхолазних робіт із залученням технічних експертів з промислової безпеки;
    8) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт в замкнутому просторі (ємностях) із залученням технічних експертів з промислової безпеки;
    9) заборонити суб`єкту господарювання виконання робіт із проведення експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єктів господарювання;
    10) заборонити експлуатацію мереж електропостачання виробничого приміщення.
    Интересно, чему может научить такой учебный комбинат ? Думаю, только обману и мошенничеству в подобие его директора! Походу у директора закончились деньги на удаление правдивых отзывов!

  19. 29 апреля 2020

    Здесь кидалово и обман !

  20. 29 апреля 2020

    Прокоп Захарюк :
    После увольнения зарплату не заплатили! Директор новатора Лысенко-Волкова всех обманывает. Её сущность заключается выдурить деньги у заказчика, а потом его кинуть на деньги. При этом, услуги не предоставляет ей Держпраци ничего не подписывает. Коллектив новатора — пауки в банке, особенно Головенко и Бондаренко! То же самое и с экспертами. Эта гнида наобещает хороший процент, а потом ничего эксперту не заплатит! Жалко смотреть на заказчиков! Не советую с этой скотиной, Лысенко не иметь никаких дел: потеряете время, деньги, нервы. Перешел работать в Восточный Этц, там всё по честному. Уважаемые заказчики, обращайтесь в Восточный Этц, 61002 Україна, Харків, вул. Чернишевського, 72.

    меня тоже кинули!

  21. 26 апреля 2020

    го*но, а не работа. трудовую книжку не отдают, зарплату не выплатили.

  22. 13 марта 2020

    Уважаемые заказчики, ЗАБИРАЙТЕ НАЗАД ДЕНЬГИ С НОВАТОР СЕРВИСА, так как разрешения Держпраци требуется только для этих видов работ и эксплуатации оборудования :
    “Додаток 2
    до Порядку
    (в редакції постанови Кабінету Міністрів України
    від 3 березня 2020 р. № 207)

    ПЕРЕЛІК
    видів робіт підвищеної небезпеки

    1. Виробництво (виготовлення), використання, переробка, зберігання, транспортування, застосування, утилізація та знешкодження вибухопожежонебезпечних і небезпечних речовин 1 і 2 класу небезпеки, горючих рідин, маса яких дорівнює або перевищує значення нормативів порогових мас, що визначені постановою Кабінету Міністрів України від 11 липня 2002 р. № 956 “Про ідентифікацію та декларування безпеки об’єктів підвищеної небезпеки” (Офіційний вісник України, 2002 р., № 29, ст. 1357).

    2. Вибухові роботи та роботи, пов’язані з використанням енергії вибуху.

    3. Утилізація зброї, звичайних видів боєприпасів та виробів ракетної техніки.

    4. Газонебезпечні роботи та роботи у вибухопожежонебезпечних зонах.

    5. Спорудження магістральних газопроводів, нафтопроводів і продуктопроводів (нафтопродуктопроводів, аміакопроводів, етиленопроводів тощо), систем газопостачання природного та зрідженого газу.

    6. Підземні та відкриті гірничі роботи.

    Додаток 3
    до Порядку
    (в редакції постанови Кабінету Міністрів України
    від 3 березня 2020 р. № 207)

    ПЕРЕЛІК
    машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки

    1. Устатковання, пов’язане з виробництвом (виготовленням), використанням, переробкою, зберіганням, транспортуванням, застосуванням, утилізацією чи знешкодженням вибухопожежонебезпечних і небезпечних речовин 1 і 2 класу небезпеки, маса яких дорівнює або перевищує нормативи порогових мас, що визначені постановою Кабінету Міністрів України від 11 липня 2002 р. № 956 “Про ідентифікацію та декларування безпеки об’єктів підвищеної небезпеки” (Офіційний вісник України, 2002 р., № 29, ст. 1357).

    2. Технологічне устатковання для утилізації зброї, боєприпасів та виробів ракетної техніки.

    3. Гірничошахтне та гірничорятувальне устатковання та устатковання для видобутку, транспортування, дроблення, сортування та збагачення корисних копалин та огрудкування руд і концентратів у вугільній, гірничорудній, нерудній та коксохімічній промисловостях.

    4. Устатковання та технічні засоби для виготовлення, використання і транспортування вибухових матеріалів і виробів на їх основі, комплекси для їх переробки та зберігання.”

  23. 11 марта 2020

    В связи с кидаловом по зарплате, Основ`янським ВП ГУНП в Харківській області на Лысенко Марину Игоревну открыто уголовное дело, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019220060002669 від 06.11.2019, за ознаками кримінальних правопорушень, передбаченихч.1 ст. 175 КК України.

  24. 8 марта 2020

    @Владимир, Уважаемые заказчики, ни в коем случае не связывайтесь с этой организацией! Директор Лысенко Марина Игоревна выдуривает деньги у заказчиков, а услуги не предоставляет! Лысенко у нашего предприятия выдурила 80000 грн., а взамен предоставила заключение экспертизы : «Висновок експертизи від 13.09.2019 року № 38158847-02.2.01-0534.19, розроблений фахівцями ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЦЕНТР ОХОРОНИ ПРАЦІ «НОВАТОР-СЕРВІС», не відповідає затвердженій формі Висновків експертиз (наказ Міністерства соціальної політики України від 07 листопада 2018 № 1654)». На наше требование вернуть деньги директор Лысенко Марина Игоревна кричит с матюками, что в договоре от 20.05.2019 року № 2005-03ЕН не указано, что она несёт ответственность за не соответствие экспертиз. В общем, потеряли время, деньги и нервы !

  25. 28 февраля 2020

    Сколько людей — столько и мнений!
    Каждый имеет право выражать свое обоснованное мнение. Ключевое слово — обоснованное!
    У меня тоже есть пару лентяев, которым тут не понравилось. Почему? Потому что по натуре не хотят учиться ничему новому. Хотя большая часть сотрудников получила тут необходимые знания и вынесли из этих знаний пользу для своей работы.
    Кто на что учился!

  26. 22 февраля 2020

    LiSma :
    Читаю некоторые отзывы ниже и диву даюсь. Откуда столько неординарного мнения.
    Сегодня была там. В коридоре, на входе полно народу. Общалась с людьми, которые или собираются проходить обучение или уже проходят. И всех все устраивает.
    Некоторые приходят получать дополнительное образование т.е. приходят уже не первый раз. Создается впечатление, что тут дело или в происках конкурентов или же кому-то одному (!) перешли кому-то дорогу.
    У меня есть подобный знакомый, которому стоит только раз насолить и он во все инстанции будет головой биться себе во вред.
    Мое мнение, никому его не навязываю. Но из того что узнала все нормально с этим сервисом.

    Ну так отдай знакомому зарплату!

  27. 21 февраля 2020

    Читаю некоторые отзывы ниже и диву даюсь. Откуда столько неординарного мнения.
    Сегодня была там. В коридоре, на входе полно народу. Общалась с людьми, которые или собираются проходить обучение или уже проходят. И всех все устраивает.
    Некоторые приходят получать дополнительное образование т.е. приходят уже не первый раз. Создается впечатление, что тут дело или в происках конкурентов или же кому-то одному (!) перешли кому-то дорогу.
    У меня есть подобный знакомый, которому стоит только раз насолить и он во все инстанции будет головой биться себе во вред.
    Мое мнение, никому его не навязываю. Но из того что узнала все нормально с этим сервисом.

  28. 20 февраля 2020

    Теперь везде надо сдавать экзамены, а не только в Новаторе! И в Харьковжилстрое, и в Тиске и в РУМЦОТЕ — везде сдают инспекторам Держпраци! Зачем обманывать людей и дискредитировать учебные центры? Тем более что во многих комбинатах начались проверки Держпраци, а Вы пишете всякие гадости о том что можно покупать удостоверения! И еще — не сдают экзамены те, кто на них не является, или надеется на «авось прокатит»! Наша группа обучалась по общим вопросам охраны труда в «Новатор-сервис» в январе и сдали все, кроме не явившихся на экзамен!

  29. 20 февраля 2020

    Гость :
    Вот в том то и беда — деньги заплатили, удостоверение через неделю получили! А знания получать не нужно? Те кто обращается в учебные центры — люди либо выполняющие работы повышенной опасности, либо отвечающие за выполнение таких работ, поэтому, по моему глубокому убеждению, они должны иметь четкое представление о возможной опасности при выполнении таких работ и о том, как предупредить негативные последствия! За три-четыре дня обучения пусть не все, но хоть какая-то часть услышанного в голове отложится и, хочется надеяться, это заставит человека лишний раз задуматься, а стоит ли рисковать своими здоровьем и жизнью или жизнью своих подчиненных, и убережет от возможной трагедии!

    Всё дело в том, что у директора Лысенко конфликт с Держпраци- она кинула на деньги Рожанского.И ей, в отличии от конкурентов, теперь ничего не подписывают! Все только по закону — приходи сдавай инспектору экзамен, Лысенко сама виновата- жадность к деньгам сделала своё дело! Ну и, как обычно она поскупилась, в отличии от конкурентов, открыть свою шарагу возле метро. Хотите потерять время, деньги, нервы — Вам сюда!

  30. 20 февраля 2020

    Вот в том то и беда — деньги заплатили, удостоверение через неделю получили! А знания получать не нужно? Те кто обращается в учебные центры — люди либо выполняющие работы повышенной опасности, либо отвечающие за выполнение таких работ, поэтому, по моему глубокому убеждению, они должны иметь четкое представление о возможной опасности при выполнении таких работ и о том, как предупредить негативные последствия! За три-четыре дня обучения пусть не все, но хоть какая-то часть услышанного в голове отложится и, хочется надеяться, это заставит человека лишний раз задуматься, а стоит ли рисковать своими здоровьем и жизнью или жизнью своих подчиненных, и убережет от возможной трагедии!

  31. 19 февраля 2020

    Кристина :
    Обратила внимание на то, что в офисе чистенько, несмотря не непогодицу и слякоть которую легко можно принести на обуви, при этом людей в фойе было достаточно много, но не так как в налоговой где и шага не сделать из-за столпотворения.
    При первом посещении составили счет-фактуру на онлайн тренажер.
    Стоит отметить, что после обучения ты сдаешь экзамен. Можно сравнить такое обучение со сдачей на права т.е. чтобы пройти нужно действительно изучать предоставленные материалы.

    В других учкомбинатах всё намного проще и дешевле — заплатил деньги и через неделю забрал удостоверение.

  32. 19 февраля 2020

    Обратила внимание на то, что в офисе чистенько, несмотря не непогодицу и слякоть которую легко можно принести на обуви, при этом людей в фойе было достаточно много, но не так как в налоговой где и шага не сделать из-за столпотворения.
    При первом посещении составили счет-фактуру на онлайн тренажер.
    Стоит отметить, что после обучения ты сдаешь экзамен. Можно сравнить такое обучение со сдачей на права т.е. чтобы пройти нужно действительно изучать предоставленные материалы.

  33. 15 февраля 2020

    Владимир :
    Странно.
    Если бы сперва полез почитать отзывы, возможно бы и не обратился сюда. А так…
    Все ниже сказанное похоже на какую-то необоснованную ложь.
    То человеку зп не выдали, то (тот же человек) приводит какие-то доводы по экспертизе. Человек видимо сам для себя не решил где его именно обидели.
    И вот я решил в этом деле разобраться и просто вбил в поисковик вывод экспертизы 13.09.2019 року № 38158847-02.2.01-0535.19 и вот что нашел — этот обиженный и конечно же без сомнений кинутый на деньги человек просто слизал заключение от того же числа составленное касательно «Золотая Миля» http://joxi.ru/Grq9e4xSkzMEqr заменил данные на «ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЦЕНТР ОХОРОНИ ПРАЦІ «НОВАТОР-СЕРВІС»» и как бы вот.
    Так кто там пишет лживые отзывы, Ирина Соколова???
    Расчет таких посылов видимо на тех людей, которые не умеют пользоваться поисковиком.

    Уважаемый Владимир, просто перейдите по ссылке: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/86496206
    И Вы увидите, что по делу № 520/10931/19, ПРОИЗВОДСТВО № П/520/15430/19: Висновок експертизи від 13.09.2019 року № 38158847-02.2.01-0535.19, розроблений фахівцями ТОВ «ЦЕНТР ОХОРОНИ ПРАЦІ «НОВАТОР-СЕРВІС», не відповідає затвердженій формі Висновків експертиз (наказ Міністерства соціальної політики України від 07 листопада 2018 № 1654)». А также — «Висновок експертизи від 13.09.2019 року № 38158847-02.2.01-0534.19, розроблений фахівцями ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЦЕНТР ОХОРОНИ ПРАЦІ «НОВАТОР-СЕРВІС», не відповідає затвердженій формі Висновків експертиз (наказ Міністерства соціальної політики України від 07 листопада 2018 № 1654)».

  34. 13 февраля 2020

    Странно.
    Если бы сперва полез почитать отзывы, возможно бы и не обратился сюда. А так…
    Все ниже сказанное похоже на какую-то необоснованную ложь.
    То человеку зп не выдали, то (тот же человек) приводит какие-то доводы по экспертизе. Человек видимо сам для себя не решил где его именно обидели.
    И вот я решил в этом деле разобраться и просто вбил в поисковик вывод экспертизы 13.09.2019 року № 38158847-02.2.01-0535.19 и вот что нашел — этот обиженный и конечно же без сомнений кинутый на деньги человек просто слизал заключение от того же числа составленное касательно «Золотая Миля» http://joxi.ru/Grq9e4xSkzMEqr заменил данные на «ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЦЕНТР ОХОРОНИ ПРАЦІ «НОВАТОР-СЕРВІС»» и как бы вот.
    Так кто там пишет лживые отзывы, Ирина Соколова???
    Расчет таких посылов видимо на тех людей, которые не умеют пользоваться поисковиком.

  35. 22 января 2020

    жду не дождусь киберполиции, а главное зарплату, которую мне не заплатили!

  36. 22 января 2020

    пока не отдадите зарплату — негативным отзывам не будет конца и края !

  37. 22 января 2020

    Лариса Петровна, Вам в киберполиции не говорили, что с людьми нужно расчитываться ?

  38. 21 января 2020

    Справедливый :
    Вот здорово! Если о Новатор сервис пишут гадости — это правда, а если хорошо — враньё! Как же это? Знаю эту компанию и изнутри, и общаюсь со многими, кто обслуживался в Новатор сервис. Впечатление одно — нормальный директор и отличный коллектив! Ощущение такое, что гадости пишет один и тот же человек под разными именами, и явно с нездоровой психикой. Уж не знаю, какие личные отношения у него не сложились с Лысенко, но то что этот писака излагает и на сотую долю не соответствует правде! И работы у предприятия предостаточно, и сотрудники на руководство не жалуются, и дозволы Новатор сервис спокойно получает, и обучение заказчики проходят без эксцессов! Так что вся эта негативная писанина от лица множества людей — враньё!

    Вот выдержка из решения суда по делу № 520/10931/19, ПРОИЗВОДСТВО № П/520/15430/19: Висновок експертизи від 13.09.2019 року № 38158847-02.2.01-0535.19, розроблений фахівцями ТОВ «ЦЕНТР ОХОРОНИ ПРАЦІ «НОВАТОР-СЕРВІС», не відповідає затвердженій формі Висновків експертиз (наказ Міністерства соціальної політики України від 07 листопада 2018 № 1654)». А также — «Висновок експертизи від 13.09.2019 року № 38158847-02.2.01-0534.19, розроблений фахівцями ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЦЕНТР ОХОРОНИ ПРАЦІ «НОВАТОР-СЕРВІС», не відповідає затвердженій формі Висновків експертиз (наказ Міністерства соціальної політики України від 07 листопада 2018 № 1654)». Лысенко М.И., скажи спасибо, что тебе ещё НЕ НАБИЛИ МОРДУ ЗА КИДАЛОВО !

  39. 20 января 2020

    Лариса Петровна :
    Я думаю заказчику Зайцеву нужно отдать обещанные 6000 грн.

    Лучше отдать заказчику обещанные деньги, а то дороже обойдется, у Лысенко нет мозгов- она этого не понимает, привыкла за спиной Падалко считать чужие деньги!

  40. 19 января 2020

    Я думаю заказчику Зайцеву нужно отдать обещанные 6000 грн.

  41. 17 января 2020

    Вот здорово! Если о Новатор сервис пишут гадости — это правда, а если хорошо — враньё! Как же это? Знаю эту компанию и изнутри, и общаюсь со многими, кто обслуживался в Новатор сервис. Впечатление одно — нормальный директор и отличный коллектив! Ощущение такое, что гадости пишет один и тот же человек под разными именами, и явно с нездоровой психикой. Уж не знаю, какие личные отношения у него не сложились с Лысенко, но то что этот писака излагает и на сотую долю не соответствует правде! И работы у предприятия предостаточно, и сотрудники на руководство не жалуются, и дозволы Новатор сервис спокойно получает, и обучение заказчики проходят без эксцессов! Так что вся эта негативная писанина от лица множества людей — враньё!

  42. 14 января 2020

    Работаю не так давно, пока все устраивает, и заработная плата и коллектив, удобное расположение офиса. Клиентов много, работы хватает. Надеюсь все будет хорошо.

  43. 14 ноября 2019

    После увольнения зарплату не заплатили! Директор новатора Лысенко-Волкова всех обманывает. Её сущность заключается выдурить деньги у заказчика, а потом его кинуть на деньги. При этом, услуги не предоставляет ей Держпраци ничего не подписывает. Коллектив новатора — пауки в банке, особенно Головенко и Бондаренко! То же самое и с экспертами. Эта гнида наобещает хороший процент, а потом ничего эксперту не заплатит! Жалко смотреть на заказчиков! Не советую с этой скотиной, Лысенко не иметь никаких дел: потеряете время, деньги, нервы. Перешел работать в Восточный Этц, там всё по честному. Уважаемые заказчики, обращайтесь в Восточный Этц, 61002 Україна, Харків, вул. Чернишевського, 72.

  44. 16 октября 2019

    Лысенко Марина Игоревна — мне не заплатила зарплату!

  1. 14 ноября 2019

    После увольнения зарплату не заплатили! Директор новатора Лысенко-Волкова всех обманывает. Её сущность заключается выдурить деньги у заказчика, а потом его кинуть на деньги. При этом, услуги не предоставляет ей Держпраци ничего не подписывает. Коллектив новатора — пауки в банке, особенно Головенко и Бондаренко! То же самое и с экспертами. Эта гнида наобещает хороший процент, а потом ничего эксперту не заплатит! Жалко смотреть на заказчиков! Не советую с этой скотиной, Лысенко не иметь никаких дел: потеряете время, деньги, нервы. Перешел работать в Восточный Этц, там всё по честному. Уважаемые заказчики, обращайтесь в Восточный Этц, 61002 Україна, Харків, вул. Чернишевського, 72.

Добавьте зарплату в компании Новатор Сервис

Спасибо! Зарплата добавлена.

Добавить отзыв о работодателе Новатор Сервис



Прикрепить фото или другой файл:



Хотите получатьуведомления о новых отзывах о компании Новатор Сервис?