Форс, группа компаний

Форс, группа компаний

VN:F [1.9.22_1171]
1.0 из 5 (голосов: 2)
Украина
Добавить отзыв Добавить зарплату ❤  Подписаться
Вы представитель компании?
Редактируйте страницу и отвечайте от имени компании.

ГРУППА КОМПАНИЙ «ФОРС» — бизнес-структура, основной миссией которой является представление услуг наивысшего качества в своих сегментах рынка. В составе ГК «ФОРС»: Агентство переводов «Таск ФОРС» Транспортная компания «Драйв ФОРС»

Отзывы о работе в Форс, группа компаний, зарплаты

  1. 20 марта 2024

    Не рекомендую.
    Люди працюють максимум 1-2 роки (це стосується всіх відділів).
    Дуже велике навантаження, маєш працювати за двох, купа паралельних задач. Частина людей не витримує і самі звільняються. А інших керівництво звільнять, вважаючи людей не ефективними, дають на відпрацювання 2-3 дні і до побачення. І байдуже, як ти будеш жити далі і чи є в тебе гроші ..
    І не вірте, коли кажуть,що люди це головний ресурс. На жаль, це не так, цікавлять тільки гроші.
    У лютому 2024 так звільнили більше 10 людей. Тож будьте уважні.

  2. 4 апреля 2023

    Друзям не раджу. Це точно.
    Пропрацювавши в компанії понад рік, багато чого накопичилось. Зараз я вже давно не з ТаскФорс. Тому це вже більш зважений коментар, ніж те, що хотілось написати спочатку.
    1. Велкам ту сексизм. Спочатку жарти про те, що власник збирає собі модельну агенцію, потім фраза власниці на зустрічі з партнером «ми дівчатка, поясніть нам, як користуватись Вашою платформою, на які кнопочки тиснути». І воно ніби жарти, але ще є періодичні вкиди, що ви, дівчата, такі емоційні, треба менше тексту і по справі. Вінцем цього стала історія з наради топів. Через те, що керівник мого відділу була професіоналом і в неї горіло так само, як у мене, вона мені переповідала деякі історії з нарад топів. І так ми отримали підтвердження, що моєму колезі власник збирався піднімати зп, бо він же хлопець, йому потрібніше. Звісно, той співробітник отримав підвищення по посаді, щоб якось виправдати підвищення зп, але працював він з усього відділу найслабше. І це бачили навіть сусідні відділи, це не лише внутрішня кухня.
    2. Співпраця з компаніями, які перекладали руські документи. Не жарт, надсилали в переклад виписки з рос банків і дивувались, чому виробничий відділ не хоче брати це в роботу. Право не брати в роботу цю дичину ми вибороли, але сам факт, що його довелось виборювати… Самі розумієте.
    3. Ворк-лайф беленс не про Форс. Фігачиш, поки є сили і коли їх вже нема. При цьому, всі топи кажуть, чому ти так завантажений, треба завершувати вчасно. Але об’єм задач росте щодня і потік не закінчується ніколи.
    4. КРІ і штрафи. КРІ, який надається під кінець місяця на місяць неможливо виконати. Усі це розуміють, але мало кого це хвилює. Штрафи від ситуації — якщо вам пощастило з вашим топом, штрафи вас оминуть. Але звідки вам знати, чи буде ваш керівник вас захищати? Бо і серед топів є некомпетентні працівники, куди ж без цього.
    5. Офіс поруч з військовим об’єктом, де постійно тестують щось у бункері. Коли не було світла, завжди було питання, чому ти не працюєш тоді в офісі, там же є генератор. Дійсно, чому…
    6. Обов’язки не мають меж. Власники можуть писати серед ночі з задачами, які не вирішуються за день і взагалі не є твоєю зоною відповідальності. А коли починаються розмови про доплату за те, чим ти займаєшся так багато годин щотижня — ну ви ж розумієте, що ми зараз постараємось, а потім компанія стііільки заробить, попрацюй на перспективу, ти маєш вболівати за нашу справу. Дякую, але система роботи не так влаштована. Наступний проєкт за нормальні гроші може бути не твій або прийти просто не в твій робочий час. Як заробити потім те, що ти недоотримав зараз, хвилює тільки тебе. Рішення вам треба буде придумати самим і длубати ту скалу, поки від вас просто не втомляться, щоб таки ви отримали, за що длубали. Ну, якийсь шматок із того, що ви недозаробили через додаткові вказівки й перспективи від керівників компанії.
    7. Низькі відсотки. Відділ продажу отримує відсотки від загального доходу, а відділ виробництва від маржинального. Тобто продажі беруть все, що можуть, за копійки, аби була робота, а потім виробництво отримує сльози від того, що там заробила компанія.
    Із плюсів можу виділити лише один — зарплата була вчасно, іноді навіть трошки раніше. Усе. На цьому хороше закінчується.

  3. 18 сентября 2020

    хотите ощутить себя куском никому не нужного мусора? тогда вам в эту недокомпанию
    на собеседование вам раскажут красивую песню о том, какая компания успешная и какой конкурс на позицию и как много они плтят и какие золотые горы вас ждут
    по факту же, вы будете работать не по 8 часов, и даже не по 12, вас будут доставать и днем, и ночью, и в будние и в выходные, и в отпуске и на больничном.
    вы будете получать люлей от начальства по любому поводу (а поводов найдется, я даю 100%), вам не доплатят за ЛЮБУЮ мелочь и обязательно обо**ут с ног до головы, если вы наберетесь решительности свалить из етой помойной ямы.
    начальство ставит себя на 3 головы выше холопских менеджеров и обязательно упомянет при случае, какие все тупые
    если вам вовремя выплатят зарплату то вы просто счастливчик. если вам ее вобше выплатят при увольнении то можете сходить в рестик и выпить за это, ибо это праздник
    если есть возможность кого-нибуть намахать, ФОРС это сделает.
    менеджеры с кислыми лицами, пачками приходят новые, потому что старых или увольняют или люди сами бегут
    лучше пойдите поработайте в Глово, чем в этот ад. из компании вы выйдете ьедным и нервным, потому что одна цель руководит всем- набить начальству карманы.

Добавьте зарплату в компании Форс, группа компаний

Спасибо! Зарплата добавлена.

Добавить отзыв о работодателе Форс, группа компаний



Прикрепить фото или другой файл:



Хотите получатьуведомления о новых отзывах о компании Форс, группа компаний?