https://playquant.pro Отзывы о работе в PlayQuant, зарплаты, вакансии
Все зарплаты добавляются анонимно
Добавьте зарплату в компании PlayQuantДобавить отзыв Оцените работодателя PlayQuant: расскажите о плюсах, минусах, условиях работы и атмосфере в команде.🔔 Уведомления о новых отзывах о компании PlayQuant Получайте на почту сразу после публикации Без спама. Отписка в 1 клик. |
Робота спортивного анотатора в PlayQuant полягає в розмітці матчу у спеціальній програмі: потрібно розмічати гравців, м'яч, володіння та інші ігрові події. Графік фактично ненормований. Бували дні, коли перший матч починався о 9, а останній — після опівночі й міг тривати до ранку. Основна кількість матчів припадає на вихідні. Робота має сезонний характер, тому влітку та взимку обсяг дуже зменшується. Також бажано мати достатньо потужне ПЗ, оскільки програма сильно навантажує ПК.
З однозначних мінусів: під час працевлаштування були озвучені одні умови оплати, але приблизно через місяць їх змінили. Частині працівників зменшили оплату, запровадивши коефіцієнти, що особливо відчули ті, для кого ця робота була лише підробітком.
Останній випадок, коли команду не попередили, що частина виконаної роботи через оновлення програми більше не оплачуватиметься. Протягом місяця анотатори виконували додаткові дії, після чого через менеджер повідомив, що замовник оплачувати їх не буде, оскільки ці функції вже автоматично виконувала сама програма. Загалом про зміни в роботі та поступове зменшення заробітку повідомляли вже після їх запровадження. Про іноземних замовників трохи нижче.
Максимальний заробіток, про який мені було відомо, становив близько 40 тис. грн, але для цього потрібно працювати щодня по 6–8 годин без вихідних. Спочатку оплачувалися всі відмічені дії, навіть якщо частину з них автоматично виконувала програма. Згодом оплачувалася лише та робота, яку працівник виконав вручну. Як тільки з’явилася повна автоматизація роботи – усім анотаторам замість збереження ЗП (вони прибрали автоматично виконувані дії з оплати, хоча до цього оплачувалася) за лояльність, сумлінність праці, успішність просто урізали її вдвічі, а подекуди й утричі. Тепер більшу частину роботи виконувала машина.
Заробітна плата виплачується в крипті, а комісію за виведення коштів анотатори оплачують самостійно (це становить приблизно 200–300 грн в місяць). Затримки зарплати через помилки фінвідділу в нормі речей.
Окремо варто згадати графік. Наприклад, міг бути матч о 10, за який заробляєш в середньому 3-5 доларів (матч можна розмітити за 30 хв або за 4 години), після чого — перерва до 20:00. Що робити протягом цього часу, ніхто не пояснював: потрібно було просто чекати й бути готовим у будь-який момент терміново вийти на матч. Також траплялися дні, коли матчів не було взагалі. Саме тому ця робота підходить лише як підробіток, але не як стабільне основне джерело доходу. Хоча для деяких це основне місце заробітку.
Але найбільше негативне враження залишила комунікація з керівництвом. Якщо ставити багато запитань щодо роботи або умов, це сприймається негативно. За моїми спостереженнями, після незначних суперечок із керівником людей могли видаляти з робочих чатів і припиняти співпрацю. Під час останнього набору значна частина нових співробітників перестала працювати і були видалені саме через незначні конфлікти з керівництвом.
Також хочу відмітити, що ця фірма (PlayQuant просто мімікрує під аналітичну платформу, а насправді просто займається наймом українських працівників, а український підрядник є посередником для іноземного спортивної аналітичної платформи, кому належить і ця спеціальна програма для анотації, і фінансові ресурси), виступає посередником між анотаторами та іноземною фірмою. Тобто, достукатися з індивідуальними проблемами неможливо. Фактично, усю інформацію про зп, умови роботи, нам передавали українські підрядники. Якщо у вас є проблеми, то головні менеджери (їх двоє) писали замовнику цієї роботи (у анотаторів ніколи не було прямої комунікації з замовником що точно мінус, адже невідомо, про що саме комунікують замовник і український підрядник), після чого приймалися рішення. Ці ж менеджери неодноразово погрожували закрити проект у випадку потенційних проблем з анотацією. Таке ось відношення. Захисту працівників тут немає – будьте уважні. Є зауваження, або у фірми немає засобів на продовження співпраці, зменшилися обсяги роботи – просто звільнені без пояснення.
Із плюсів можу виділити те, що це спосіб досить швидко заробляти тут і зараз. Без вимог вас навчають користуватися програмою, і вже за кілька днів можна за станок. На початку, під час масових відключень електроенергії, компанія компенсувала 50% вартості генератора (до 15 тис. грн), що було вагомою підтримкою. Ще один плюс — відносно вільний графік: майже у всіх випадках можна було самостійно вирішувати, чи виходити на матч, чи ні. Якщо ж виникали проблеми зі здоров'ям або сімейні обставини, достатньо було просто попередити.
Отже, якщо вам потрібен терміновий нетяжкий підробіток на 1–2 місяці, ця компанія може стати робочим варіантом. Але якщо ви шукаєте стабільну, довгострокову та передбачувану роботу, я б її не рекомендував від слова взагалі. Тут дійсно можна заробити непогану для безробітних і скрутних часів суму, але людського ресурсу з вас вона витягне ще більше, але будьте обережні. Робота чисто для швидкого підробітку на 100-1000 дол.